Maträtter på en italiensk restaurang Bra Italienska Restauranger: Italienska Restauranger i Sverige |
Vanliga välkända maträtter en italiensk restaurangDet finns många maträtter som du både smakat och hört talas om som kommer från Italien och serveras på italienska restauranger. Den meny som du får på en riktig italiensk restaurang är uppdelad i de olika rätterna och normalt äter man vanligtvis fyra-fem rätter och dessa kallas.
Antipasto - Förrätter / AptitretareAntipasto är en aptitretare som intas före pastan och kan vara flera små kalla maträtter som t.ex.:
Primo - Varmrätt nummer ettPrimo är den 1:a varmrätten du får på den italienska restaurangen och oftast är består den av pasta på längden eller tvären men kan även baseras på ris.
Secondo - Varmrätt nummer tvåSecondo är den 2:a varmrätten vilken brukar vara kött med grönsaker.
Köttet kan vara nötkött, fläsk, fågel eller fisk.
Grönsakerna kan antingen vara kalla eller varma.
Antipasto är en aptitretare som intas före pastan och kan vara flera små kalla maträtter som t.ex.:
Formaggio e frutta - Efterrätt nummer ettFormaggio e frutta är den 1:a efterrätten och intas endast vid större fester och kan vara ost (parmesan eller pecorino). Dolce - DessertDolce är desserten som kan vara något mindre till storleken.
Digestivo - MatsmältningshjälpDigestivo är en avslutande avec eftersom alkohol underlätta matsmältningen. Vanliga och kända sorter är grappa eller amaro.
|